Когато таро предсказанията се сбъдват наобратно

... или пък не?




Таро са езотеричен инструмент с широко приложение: от прогностика до магични ритуали, от медитация до работа със Сянката, от ежедневни напътствия до предизвикване на нощни съновидения... Най-честата употреба на таро картите обаче си остава предсказването на бъдещето.

 

Таро са изключително точни и никога не грешат. Може да се усъмня във всичко друго, но не и в картите. Защо тогава има предсказания, които не се осъществяват или дори по-изненадващо – сбъдват се наобратно?

 

Преди да потърсите таро консултант или да посегнете към собствените си карти, за да ви разкрият бъдещето, задължително прочетете това. Оригиналната статия е на Theresa ReedThe Tarot Lady - професионален таро консултант с над 25 години опит – която разказва една съвсем истинска история с таро предсказание с мооого интересен край.

 

Никога няма да забравя това гледане на Таро преди толкова много години.

 

По онова време бях хлътнала до уши по един мъж, но се оказа, че има и друга жена с намерения към него. Двамата започнаха да се виждат тайно, но не отне много време на моята подозрителна Луна в Скорпион да ги хване. Когато се изправих пред мъжа, той ме излъга в лицето. Скоро след това обаче, аз вече имах доказателства, но преди да предприема ход, направих онова, което много предадени и любовно-ранени млади жени правят: отидох при таро консултант, за да видя дали това между нас ще проработи.

 

Жената седеше в дъното на прашен стар магазин в центъра на Манхатън. Не й казах, че мога да тълкувам таро. Вместо това, затворих устата си и наблюдавах. Тя подреди картите във формата на пирамида и аз видях комбинация, която илюстрираше ситуацията: Любовниците, 5 мечове, 2 чаши. Не помня другите карти, но тази, която изпъкваше беше 3 жезли в края.

 

Жената ме погледна и каза: „Ситуацията ще се развие добре за теб. Той ще бъде с теб и тя ще стои отвън, гледайки вътре.”

 

Обаче... не стана така. Вместо това аз го разкарах почти веднага, защото мразя лъжците и не се боря за мъже.

 

Между временно, той и тя се ожениха и им се родиха деца. Аз също се омъжих за мъжа на мечтите ми и все още съм с него, оглупяла от любов. Животът явно се разви напълно противоположно на предсказанието.

 

Предсказването на бъдещето с Таро не е за консултанти със слаби сърца. Защо? Защото рискуваш да сгрешиш. Както обичам да казвам, картите винаги са прави, но интерпретацията може да поеме в друга посока. Това е така, защото таро консултантите са хора и дори най-талантливите и опитни от тях, не могат да „заковат” всяко гледане. Освен това, понякога картите изглежда да казват едно, а означават друго. Или както моята скъпа приятелка Криша, казва: „Нещо се случва и аз си мисля, че картите са имали това предвид, но след това се случва нещо друго и аз си казвам: Оооо, ето какво са имали предвид!”

 

Не бива да се забравя също, че не всеки консултант може да работи с всеки клиент. С някои просто не се усещате или има напрежение между вас и като професионалист, аз знам, че не бива да го приемам лично.

 

Има и нещо друго, изтеглените карти са като снимка на твоя живот по време на консултацията. Те показват къде си сега и къде може да стигнеш. Но ти винаги имаш избора да кажеш: „Супер, да вървим натам.” или „Мамка му, не - махам се от тук!”

 

В моя случай стана точно така – аз взех различно решение и промених развитието.

 

Много години след нашето скъсване, старото гадже и аз станахме приятели. Той ми се извини и ние излекувахме старата рана. След няколко години той се раздели с жена си, моята бивша съперница. Отидох му на гости и излязохме на пица, и ето на: тя стои отвън пред ресторанта и ни гледа вътре, точно както таро тълкувателката предрече преди около 20 години.


Коментари

  1. Аз точно заради това винаги използвам срок във въпроси, свързани с прогноза. А и "дали това между нас ще проработи" е ужасно зададен въпрос :) Интересно ми е това "той ще е с теб, а тя ще гледа отвън, вие ще сте вътре" от 3 жезли ли го извлякла. Ти как мислиш?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да, така мисля, като картина, че някой стои сам от едната страна и гледа другите да вървят заедно като лодките, може би. Но сигурно е повлияно и от другите карти в подредбата.

      Изтриване
  2. Картите разказват история, но ти пишеш края :) Хубава статия и съм съгласна, че не винаги можеш да се свържеш с питащия. Понякога просто се заключват или дори е до настроение :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Точно така е :) Например, не може да те консултира човек, който е на по-ниско духовно ниво от теб или с който енергийно сте в търкане, образно казано. В крайна сметка таро консултацията е комуникация, в която разговорът между участващите просто може да не се получи.

      Изтриване
    2. Както казват и в статията има толкова много талантливи таролози, но е подтискащо хора да слагат етикети на таролог, че не познава ...дори думата е грешна. А масово хората очакват готово решение без да са готови да вложат усилия. В края на краищата Таро описва състояние и чувства и е моментна снимка, която във всеки един момент може да се промени чрез свободната воля както в случая от статията. Лично мен ме обезсърчава ползването на Таро като прогностичен инструмент. Всеки мисля има такива моменти :) особено като ти се натрупат 100 въпроса Ще ми се обади ли К.,М....

      Изтриване
    3. Просто е нужно малко образоване на хората за Таро, интелигентно образоване, за което ние можем да принесем, за да не бъркат професионална таро консултация, в която има много психология, с панаирджийско гледане на карти. А иначе, естествено, че всеки иска готова рецепта, но както е и в кулинарията, за да се получи вкусно ястие, не е достатъчно само да изпринтиш рецептата ;)

      Изтриване
    4. Панаирджийското върви повече явно, психологията е за хора, които искат да се развиват във всяка една ситуация, а за съжаление малко съумяват като застанат от страната на питащия да запазят философията, мъдростта и трезвата преценка за себе си...човещинка сигурно,.. абе да си се оплача, че ми се е насъбрало :) ще ми мине ;)

      Изтриване
  3. Вълнуваща история...

    ОтговорИзтриване
  4. Victoria Victorova Stancheff9 юни 2020 г. в 13:21

    Това, което всички повтаряме като редим карти... решението винаги е на питащият!

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар