Таро и Времето


Да предскажем „Кога” с помощта на Таро

Времето е щекотлива тема. Всички искаме да знаем „кога” и да имаме контрол върху тайминга на събитията. Имаме потребност да сме подготвени за бъдещето. Знанието какво ни очаква утре, ни носи спокойствие днес. И макар мъдреците да казват, че най-важният момент е настоящият, защото именно днес определя утре,

„Кога ще се появи любовта на живота ми?”

„Кога ще си сменя работата?”

„Кога ще се преместя в ново жилище?”

„Кажете, моля ви, КОГА!”

изскача от само себе си и ни тревожи до момента, в който не получи успокояващ-ориентиращ-просто-някакъв отговор.

 

Опитах се да си спомня дали някога съм питала Таро „кога ще се случи това-и-това”. Не, не съм. Но си спомням случай, в който заради снежинка в изображението на картата, изтеглена за бъдещето, реших, че събитието ще се случи през зимата. Е, не стана така, но сега си давам сметка, че толкова много съм искала да знам „кога”, че без да задавам въпроса, все пак съм си търсила отговора – и го намерих, такъв, какъвто ми се искаше. Изводът? Да търсиш отговор, потискайки въпроса, е неработещ вариант. Осъзнатост – това е ключът към духовното израстване, към познанието и напредъка. Затова


Когато те интересува „КОГА”, не маскирай въпроса, а попитай директно.


А как да определим времето за случване в Таро?

Методите са различни и няма универсална техника. Експериментирайте и открийте онази, с която работите най-добре и която ви води до най-точни предсказания.

§                Определяне на времето с големите аркани

§                Определяне на времето с малките аркани

 

снимка: freakingnews.com


Коментари

  1. а как да разберем кога се е случило дадено събитие, с каква подредба и какви карти

    ОтговорИзтриване
  2. Зададох въпрос кога е било дадено събитие /знам че се е случило/ - изтеглих Светът, Крал жезли, 6 меча /уейт/ - какво е тълкуването според вас? Благодаря за вниманието Ви предварително.

    ОтговорИзтриване
  3. Здравейте!

    По принцип Таро отговарят по начина, по който тълкувателят ще ги разбере, затова всеки създава лична връзка със своите Таро и открива онези подредби и начини за интерпретиране, които за него работят най-точно. При мен например, декадите не работя и не ги използвам за определяне на времето.

    Трите карти, които сте изтеглили – Светът, Крал жезли, 6 мечове – ми напомниха на вариант за предсказване на времето, при който се теглят 1 голяма аркана и 2 малки. Голямата аркана се тълкува като необходимото обстоятелство, което трябва да е налично, за да се осъществи онова, за което питаме. Първата малка аркана се гледа като боя и дава информация за отрязъка от време – например, жезли – дни; пентакли - години. Втората малка аркана се гледа като номер – от Асо (1) до Крал (14). Във вашия случай това би звучало като: събитието се е случило, когато важен етап е бил завършен (например, завършен етап от обучение или постигане на нещо, за което дълго е работено), а Крал жезли (дни) + 6 мечове (6) = 6 дни. Тук важно уточнение е, че има различни възможности за значението на боята – мечове в някои варианти се тълкуват като седмици, а в други като години, например – вие трябва да откриете кой е коректният за вас вариант. Пробвайте със събития, на които знаете датите, и засечете как Таро ви говорят, когато става дума за време. И още нещо - много е важно намерението, което влагаме във всяка карта, която теглим. Ако теглим карта с намерение тя да ни каже какво е необходимото условие, за да се случи събитието, то картата ще ни даде точно тази информация. Но ако теглим карти без конкретна идея какво искаме да ни кажат, те по-скоро ни показват нещо, което е значимо по отношение на това, за което питаме, но ние може да не разберем картите, защото за нас това нещо изобщо не е на преден план в момента и ние не го виждаме.

    Надявам се да Ви дадох вдъхновение за експеримент и съвсем скоро да откриете вашия начин за определяне на времето с Таро.

    Поздрави,
    Анна

    ОтговорИзтриване
  4. Много Ви благодаря за разяснението - възможния отговор може би е 6 дни преди отпътуването след приключване на обучение. А ако искаш да разбереш през коя година се е случило дадено събитие, или през коя година ще се случи дадено събитие как се тълкуват картите относно години, къде да прочета нещо повече за това коя карта какво време или година означава?
    Поздрави

    ОтговорИзтриване
  5. Не съм сигурна дали е възможно подобно прецизиране. Аз лично не съм попадала на такава информация и не мога да дам насока в този случай.

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар