Изрази силата на рожденото си име

 

Името е вероятно най-мощната дума в живота на всеки човек. То ни персонализира, представя ни и ни свързва с околните. Обръщането към някого по име прави комуникацията с него лична и му внушава уважение, зачитане и внимание. Името носи вибрация, мелодика и смисъл, и заедно с лицето са първото, чрез което околните си изграждат впечатление за нас. Вдъхновена от моя имен ден, реших да се свържа с рожденото си име с помощта на Таро и една подредба, която построих за целта.

 

Изтеглете шест карти и ги подредете в две редици по три.

 

Отгоре

Карта 1: Какво са искали моите родители да ми дадат, кръщавайки ме с това име?

Карта 2: С какви качества ме свързва рожденото ми име?

Карта 3: Как и доколко изразявам тези качества?

 

Отдолу

Карта 4: Какво послание за себе си искам да предам на околните чрез рожденото си име?

Карта 5: Как хората ме възприемат чрез името ми?

Карта 6: Какво мога да направя, за да подсиля/подобря това възприятие, в съответствие с посланието, което искам да предам?

 

При тълкуването на картите обърнете внимание:

Как картите кореспондират помежду си по хоризонтала.

Как картите се подкрепят по вертикала.

Дворцова карта в позиция 1, особено ако е Крал или Кралица, е възможно да посочва родителят, който е избрал името ви или друг близък роднина, който е повлиял избора.

Връзката между карти 2-3-5 ще ви покаже кои от качествата, с които ви свързва рожденото ви име, изразявате навън и кои задържате в себе си или още не сте развили.

Сравнете картите в позиции 2 и 3 по стихия. Подкрепящи се стихии говорят за връзка с името, враждуващи стихии могат да подскажат кое ви затруднява да изразите качествата, с които ви свързва рожденото ви име.

При еднакви стихии в позиции 2 и 3 сравнете числата на картите. При по-голямо число в позиция 2 и по-малко число в позиция 3, потенциалът на името е по-голям от това, което човекът изразява. При по-малко число в позиция 2 и по-голямо число в позиция 3, възможно е да приемате името си за недостатъчно силно и присъствено и да се стараете чрез поведението си да му придадете тежест. 

 

на снимката творба на Алфонс Мария Муха

 


Коментари

  1. Ани, много интересна подредба. Идва много навреме за мен, тъй като от известно време се вълнувам от корените, рода, миналото и т.н. и търся разни отговори. И разбира се, че я приложих веднага :) На първите 3 въпроса ми се паднаха интересни карти - 4 меча, 2 жезли, 9 жезли. Според теб 4 меча, може ли да бъде отнесена към рода, наследствеността? Кръстена съм на баба ми.
    ПП. Имаше период, в който не си харесвах изобщо името, поради своята краткост и несериозност :D

    ОтговорИзтриване
  2. Ани, колко интересно, и аз изтеглих 4 меча, но в позиция 2 :) и като се има предвид, че сме почти с едно име (аз съм с двойно „н”) това привлече вниманието ми.
    Смятам, че можеш да обвържеш картата с баба си, особено, ако я свързваш с качества като грижа, милосърдие, търпение, внимание и пр. Не знам дали и този път си ползвала Райдър-Уейт-Смит, но при тях на 4 мечове имаме витраж с изобразена жена, пред която е коленичил молещ се, а помощ търсим от по-големите от нас, по-мъдрите, по-знаещите... А дали баба ти е жива? Извинявай за въпроса, но в един момент се усетих, че мисля за нея сякаш не е сред нас – желая да е жива и здрава, разбира се!
    Та - можеш ли да свържеш баба си с жената от витража? Обърни внимание също, че на ореола на жената има изписана думата PAX (мир) – тя дарява с мир и хармония. Освен това „мир” е точно 3 букви, съвсем кратко, и може би точно такова име са искали да ти дадат твоите родители!

    Послеписът ти ми обърна внимание и на другите 2 карти – двойката е качествата на името, а деветката е доколко изразяваш тези качества. Сякаш точно защото си смятала името си за кратко и несериозно (2) си се опитвала да му придадеш тежест (9), вероятно като полагаш усърдие да си добра в нещата, които правиш; не търсиш често помощ, а се справяш сама; поемаш всякакви задължения и пр.

    ОтговорИзтриване
  3. Супер много ти благодаря <3 Да, картите са тези. Баба премина в отвъдното, преди 7 г. Имах много силна връзка с нея, тя ме е отгледала почти и много страдах от внезапната загуба, години. Майка ми казва, че докато е била бременна е избрала името :)

    ОтговорИзтриване
  4. Много интересни размисли... Изключително съм впечатлена !

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар