Рицарите в Таро: физически описания и характеристики

 

Дворцовите карти в Таро са може би най-провокативните за тълкуване. Дали посочват друг човек? Или подсказват наша личностна характеристика? Дали са събитие? Или са съвет как да реагираме и от кого да потърсим помощ... Но едно е сигурно - тяхната поява в подредбата внася персоналност и прави историята, която картите разказват, по-лична, с лице и характер. В четирите статии от поредицата открийте какво е „лицето” на всяка от 16-те дворцови карти - как изглеждат Пажовете, Рицарите и Кралете, и с какво омайват Кралиците?

 

Дворцовите карти в Таро представляват 16 типа персони, като Кралете преимуществено се приемат за мъже, Кралиците за жени, а Рицарите и Пажовете за млади хора. НО, всяка от дворцовите карти може да посочва човек (независимо от пола), притежаващ описаните характеристики!

 

Физически описания и характеристики на Рицарите

 


РИЦАР ЖЕЗЛИ

§             Физически тип: Руса или червена коса, гъста и буйна. Светла кожа. Очите са от сини, през зелено-сини до тюркоаз. Носът е орлов, челото е широко, устните големи. Тялото е тежко с тенденция към тромавост, краката може да са големи.

§                Млад човек над 18 години.

§             Характеристики: Обича да е навън, приятелски настроен, страстен почитател на живота, хората и материалния комфорт. Харесва му да работи с други по обща цел. Внася здрав разум и реализъм в работата плюс игрови подход за забавление в процеса. Спонтанен, адаптивен към нови хора и нова среда. Учи се най-добре чрез взаимодействието с други хора. Интуитивен, жизнен, политически мотивиран, философски настроен, естествен лидер.

 

РИЦАР МЕЧОВЕ

§             Физически тип: Руса или тъмна с русоляви нюанси коса, права и гъста. Нормална или светла кожа. Очите са искрящи, сини, синьо-сиви или светло кафяви. Често носът е добре изразен, а челото е високо. Тялото е високо, сухо и жилаво.

§                Млад човек над 18 години.

§       Характеристики: Бърз, остроумен, трескав/превъзбуден, прям. Способен на бързо и ефикасно справяне с нови и кризисни проблеми. С потенциал да генерира голямо количество концептуални възможности за развитие на ситуацията и едва след това взема стратегическо решение какво да предприеме. Отегчава се от рутината, рядко ще направи едно нещо два пъти по един начин, бързо преминава от един интерес към друг. Ексцентричен, жизнерадостен, с бърз ум, експериментатор, социален инженер, може да е вятърничав или бързо да сменя посоката на решенията си.

 

РИЦАР ЧАШИ

§               Физически тип: Светло руса до кехлибарена коса. Кожата е нормална до матова, със сиви до кафяви очи и изразителен поглед. Лицето обичайно е квадратно с очертани устни и високи или ясно изразени скули.

§                Млад човек над 18 години.

§              Характеристики: Сърдечно-ентусиазиран и с голямо въображение. Гледа на живота като изпълнен с безброй възможности. Бързо прави връзка между събития и информация, и уверено пристъпва към действие, основавайки се на това. За него е важно да получава подкрепа и потвърждение от другите и затова с готовност дава окуражителна обратна връзка на околните. Спонтанен и добре приспособим, лесно импровизира, изключително непринуден в речта си. Почтен, състрадателен, жертвоготовен, обгрижващ, романтичен, флиртуващ, мил и внимателен, любовникът от романтичните филми.

 

РИЦАР ПЕНТАКЛИ

§                Физически тип:  Тъмно кестенява до черна коса, здрава и гъста. Кожата е матова до тъмна. Очите са изразителни и сериозни. При светла кожа очите може да са сини, зелени или виолетови; при тъмна кожа са лешникови, светло или тъмно кафяви. Лицето е ясно очертано кръгло или квадратно, вратът е дълъг или дебел, а тялото – с добри пропорции.

§                Млад човек над 18 години.

§           Характеристики: Гъвкав и толерантен, подходът му е прагматичен и ориентиран към незабавен резултат. Теориите и научните обяснения го отегчават, предпочита решението чрез действие. Фокусиран върху настоящия момент. Обича материалния комфорт и добре уредения стил на живот. Учи се най-добре чрез работата. Защитаващ, участващ/включващ се, отговорен, трудолюбив, надежден, скучноват. Сериозен, практичен и отговорен към важните задължения в живота.

 

Физическите описания са селектирани от Gina Thies.

Карти: Radiant Rider-Waite Tarot

 


Коментари