Разкрий Слънцето в теб: 1


Слънцето в Таро е силно позитивна карта, която традиционно се свързва с жизненост, оптимизъм и успех. 19-тият аркан е не толкова външно условие, колкото нашата вътрешна настройка, нашето лично преживяване и самоувереност. Това е усещането за способност, желанието за привличане вниманието на околните, и личното излъчване, което е толкова сияйно, че не може да остане незабелязано.


В 
Goddess Tarot (Таро на Богините) от Kris Waldherr, картата Слънцето изобразява трите Зори, дъщерите на бог Даждбог (Даряващ Бог):

 

  • Зорница – богинята на развиделяването.
  • Вечерница – богинята на здрачаването.
  • И неизвестната по име Богиня на мрака.

И над тях, в пълната си проява, е Слънцето – силно, ярко, присъствено, забележимо, абсолютно уверено в себе си и казващо смело „Аз”. Тук имаме такава силна превъзбуда и радост в душата си, че се усещаме сякаш целият свят е сцена, подредена точно за нас, и празник, организиран само в наш чест.

Но всяка от трите Зори има влияние върху степента на тази проява. Зорница ни прави позитивни, желаещи изява, показващи се полека и откриващи своя талант, развълнувани да опитаме, да бъдем и да създадем новия ден. Вечерница овладява страстите и ни прави по-кротки, доволни от постигнатото, доволни от себе си, наслаждаващи се на уважението, възхищението и одобрението, които сме заслужили. А Богинята на мрака се прокрадва понякога или се настанява за по-дълго и усилва недоволството ни, егоизма, неувереността, черногледството, егоцентризма, и помрачава лъчистата светлина на Слънцето (при обърнато положение на картата).

Как да се свържем със Слънцето в себе си? Как да проявим светлината му още сега? Две упражнения с Таро помагат да постигнем това.

 

 


Упражнение 1

Вземете картата Слънцето от вашите Райдър-Уейт-Смит Таро (или се съсредоточете върху тази от снимката) и прекарайте известно време в тихо съзерцание. Представете си, че вие сте детето, яздещо коня. Какво е усещането да си така свободен, безстрашен и безгрижен? Къде бихте искали да отидете, яздейки коня, или предпочитате да останете в градината, заобиколени от слънчогледите, гледащи към вас? Усетете енергията на Слънцето, която се излива отгоре ви – как се чувствате? Съсредоточете се върху собствената си енергия и излъчване – как искате да ви виждат околните, как бихте могли да усилите своята сияйност?

Запишете своите мисли и преживявания, върнете се към тях след ден-два. Има ли разлика между начина, по който се чувствате в ежедневието си и начина, по който се почувствахте, когато се свързахте със Слънцето в себе си? Какво можете да направите, за да проявявате по-често и по-силно личното си Слънце?

 

Разкрий Слънцето в теб - част 2

---

 

карта Слънцето Radiant Rider-Waite Tarot

 


Коментари