Как да пречистим, заредим и осветим своите Таро карти

 

Осветяването на Таро е задължителната грижа, която всеки тароист проявява към своите карти. Обичайно наричаме тази практика „зареждане”, но за мен винаги е било по-скоро благословия. Използвам нощта на пълната луна и „предавам” моите карти на духовните енергии, изливани от небето. Осветявам своите Таро.


Ритуалът за благослов и освещаване на картите се прилага в следните случаи:

 

§                За свързване с нова колода.

§                За възстановяване на връзката със стара колода.

§                За раздвижване на енергията в колодата, с която работим (особено, когато усещаме картите си тежки и уморени).

Освещаването може да започне с подреждане на картите по боя и номера – от Глупакът до Светът, и от Асо до десет за жезли, чаши, мечове, пентакли. Тъй като всяка карта е етап от духовния път, който Таро чертаят, и по естествен начин е свързана с близкостоящите й аркани, то подреждането на картите в градация спомага за отпушване на енергията в тестето и нейното свободно протичане от първата до последната карта.


След като сте канализирали енергийният поток, може да продължите ритуала с 
пречистване чрез запалени листа от градински чай или тамян*. Прокарайте всяка карта над дима или разтворете тестето като ветрило и няколко пъти го развейте над благовонния пушек.


Едновременно с това или като следващ етап, 
маркирайте своята колода. За целта „вдъхнете й живот”, като духнете към картите (така ги свързвате със своя дух). Или задръжте тестето върху третото си около или до сърцето. Именно в този момент е най-добре да отправите своя благослов към картите и да ги осветите със светлината на своето сърце и ум. Можете да използвате молитва, утвърждение, духовна формула или най-чистите думи, които извират от дълбините на душата ви. Намерението, което ще вложите във вашите карти и връзката, която ще създадете с тях, ще ги направят единствени и неповторими сред всички други таро на този свят.

За да подсилите ритуала, изпълнете го по пълнолуние и оставете картите под лунната светлина за през нощта.


Тази практика може да приложите към оракулски карти, кристали, руни и други езотерични инструменти, за които сметнете, че е подходяща.

 

---

* Градинският чай предпазва от зли влияния и лоши обстоятелства и мисли. Тамянът прониква директно в небесата и осъществява контакт с Божествения свят.

 

снимка: starchildtarot.com

 


Коментари