Кралиците в Таро: физически описания и характеристики

 

Дворцовите карти в Таро са може би най-провокативните за тълкуване. Дали посочват друг човек? Или подсказват наша личностна характеристика? Дали са събитие? Или са съвет как да реагираме и от кого да потърсим помощ... Но едно е сигурно - тяхната поява в подредбата внася персоналност и прави историята, която картите разказват, по-лична, с лице и характер. В четирите статии от поредицата открийте какво е „лицето” на всяка от 16-те дворцови карти - как изглеждат ПажоветеРицарите и Кралете, и с какво омайват Кралиците?

 

Дворцовите карти в Таро представляват 16 типа персони, като Кралете преимуществено се приемат за мъже, Кралиците за жени, а Рицарите и Пажовете за млади хора. НО, всяка от дворцовите карти може да посочва човек (независимо от пола), притежаващ описаните характеристики!

 

Физически описания и характеристики на Кралиците

 

КРАЛИЦА ЖЕЗЛИ

§               Физически тип: Златисто-кестенява, цвят бургунди, червена или червено-кафява коса. Кожата е от много светла до по-тъмна, с лунички, бенки или петна. Очите са приятни и закачливи - от кехлибарени, през лешникови до сини или сиви на цвят. Има тенденцията да е със силно изразени черти на лицето и с набито тяло.

§                Жена над 35 години.

§                Характеристики: Тиха, приятелски настроена, отзивчива и съвестна. Отговорна при изпълнението на своите задължения. Задълбочена, усърдна и точна. Забелязва и запомня важните неща за хората, които са значими за нея; загрижена за емоционалния комфорт на околните. Стреми се да създава стройна и хармонична среда на работното място и удома. Драматична, страстна, жизнена, борбена, импулсивна и заета. Понякога може да бъде резервирана или егоистична и надменна.

 

КРАЛИЦА МЕЧОВЕ

§           Физически тип: Светло руса до кафява коса с руси кичури. Нормален тен, може по-тъмен от слънцето. Очите са от сини, през синьо-сиви до зелено-кафяви. Често лицето е овално и младолико. Около средната височина на ръст.

§                Жена над 35 години.

§        Характеристики: Притежава оригинален ум и голяма енергия, за да постигне идеите си. Бързо вижда моделите, по които се развиват събитията, забелязва широката картина и всички перспективи. Когато е отдадена на една работа, организира процеса и съблюдава неговото изпълнение. Скептична и независима, има високи изисквания към себе си и другите за компетентност и представяне. Интелигентна, проницателна, перфекционист, пряма и честна. Обича хармонията и баланса. Владее дипломацията, веща и коректна.

 

КРАЛИЦА ЧАШИ

§              Физически тип: Светло руса до руса или тъмна с руси кичури коса. Кожата е светла до матова. Очите са сини, синьо-сиви или светло кафяви с оттенъци на жълто или синьо. Често има кръгло лице с къс нос. На височина е до или под средната.

§                Жена над 35 години.

§     Характеристики: Търси смисъла и връзките между идеи, взаимоотношения, материални притежания. Иска да разбира и мотивира хората и е силно интуитивна относно другите. Съвестна и ангажирана с ценностите на общността/групата/фирмата, към която принадлежи. С ясна представа как да служи по най-добрия начин за общото благо. Организирана и последователна при постигането на нейната визия. Чаровна, съблазнителна, загадъчна, спокойна с добронамерен и нежен подход. Може да е наивна и доверчива, излъчва невинност.

 

КРАЛИЦА ПЕНТАКЛИ

§           Физически тип: Тъмно кафява до черна коса или сиво-черна. Кожата е тъмна. Очите са дълбоки, обичайно тъмни, независимо от оттенъка: лешников, зелен, виолетов или морско синьо. Лицето е хубаво с дълъг и тънък нос. Тялото е слабо и кокалесто, под средната височина.

§                Жена над 35 години.

§       Характеристики: Тиха, сериозна, печели успех чрез акуратен и надежден подход. Практична, буквална, реалист, отговорна. Решава логически какво е нужно да бъде свършено и работи последователно и съсредоточено в начертаната посока. Всичко в живота й е подредено и организирано, всичко се развива по план – работа, дом, семейство, животът й. Цени традициите. Старателна, находчива, социално отговорна, филантроп, служеща, вдъхновена и вдъхновяваща.

 

Физическите описания са селектирани от Gina Thies.

Карти: Radiant Rider-Waite Tarot

 


Коментари