Кралете в Таро: физически описания и характеристики

 

Дворцовите карти в Таро са може би най-провокативните за тълкуване. Дали посочват друг човек? Или подсказват наша личностна характеристика? Дали са събитие? Или са съвет как да реагираме и от кого да потърсим помощ... Но едно е сигурно - тяхната поява в подредбата внася персоналност и прави историята, която картите разказват, по-лична, с лице и характер. В четирите статии от поредицата открийте какво е „лицето” на всяка от 16-те дворцови карти - как изглеждат ПажоветеРицарите и Кралете, и с какво омайват Кралиците?

 

Дворцовите карти в Таро представляват 16 типа персони, като Кралете преимуществено се приемат за мъже, Кралиците за жени, а Рицарите и Пажовете за млади хора. НО, всяка от дворцовите карти може да посочва човек (независимо от пола), притежаващ описаните характеристики!

 

Физически описания и характеристики на Кралете



КРАЛ ЖЕЗЛИ

§           Физически тип: Червена или червеникаво-кафява/кестенява коса. Светла кожа, която може да е покрита с лунички, бенки или ясен белег на лицето или главата. Цветът на очите е от лешников, през синьозелен до тюркоаз. Тялото е здраво, мускулесто. Носът, брадичката и веждите са волеви.

§                Мъж над 35 години.

§               Характеристики: Топлосърдечен, съвестен, кооперативен. Желае хармония в своята среда и сам я създава. Работи в колектив за постигане на целите и тяхното точно изпълнение в уговорения срок. Лоялен и коректен до най-малък детайл. Забелязва от какво имат нужда околните в ежедневен, рутинен план, и се старае да им го осигури. Желае в замяна признателност и уважение, заради това, което е и което допринася. Понякога вироглав, ярък, импулсивен, способен, отдаден, напорист и обичайно има добро чувство за хумор.

 

КРАЛ МЕЧОВЕ

§            Физически тип: Руса или русолява коса. Светла кожа, може със слънчев загар. С блясък в очите, които са от сини, през синьо-сиви, към синьо-зелени до светло кафяви. Често е с дълъг нос и високо чело.

§                Мъж над 35 години.

§           Характеристики: Практичен, реалист, придържа се към обективното. Решителен и бързо пристъпва към прилагане на решението. Организира хората и работния процес с цел постигане на резултати по възможно най-ефективния начин. Има грижа за рутинните детайли. С ясен набор от логически стандарти, които следва систематично и очаква същото от другите. Силно настоятелен за бързото изпълнение на неговите планове. Рационален, прозорлив, може да бъде безкористен или пък самодоволен. Разумен, справедлив, с много изразителна мимика на лицето (лицето му говори).

 

КРАЛ ЧАШИ

§               Физически тип: Светлокафява до златиста коса. Кожа с нормален тен и очи от сиво-сини до кафяви. Формата на лицето често е квадратна с отличителни черти, сочни устни и високи или ясно изразени скули.

§                Мъж над 35 години.

§            Характеристики: Топъл, емпатичен, отзивчив и отговорен. С много добро разбиране за емоциите, нуждите и мотивацията на другите. Открива потенциала във всеки и оказва помощ при реализирането му. Може да бъде катализатор за развитие, както за индивида, така и за групата. Лоялен, адекватен за похвали и критики. Социално ориентиран, подпомага членовете на групата, вдъхновяващ лидер. Отстъпчив, нежен, отдаден, обичащ, влияе се от настроенията, фокусиран, с творчески наклонности/дарби.

 

КРАЛ ПЕНТАКЛИ

§              Физически тип: Тъмно кафява до черна коса, която може да започне да посивява от ранна възраст и да е прошарена черно-сива. Кожата е различна – от светла до тъмна. Очите са чисти и искрящи – при светла кожа може да са сини, зелени или виолетови; при тъмна кожа са от лешникови през светло кафяви до тъмно кафяви. Лицето е сериозно, тялото често е стройно, жилесто и високо.

§                Мъж над 35 години.

§         Характеристики: Честен, решителен, роден лидер. Бързо забелязва кои са неефективните процедури и действия и пристъпва към тяхното подобрение с цел отстраняване на организационните проблеми. Предпочита дългосрочното планиране и целеполагане. Обичайно е добре информиран и начетен, обича да научава все повече и да предава знанията си на другите. Активно споделя и представя своите идеи. Физически силен с висока издръжливост, способен, уверен, находчив, предприемчив и надежден.

 

Физическите описания са селектирани от Gina Thies.

Карти: Radiant Rider-Waite Tarot


Коментари