Как токсичните хора да нямат власт над теб



Емоционалната и енергийна чувствителност често се определя като недостатък и слабост, но точно това е силната страна на емпатите – хората с изразена способност да съпреживяват и разбират емоциите, чувствата и мислите на другите. Те „влизат” в настроението и „попиват” от енергията на околните, което им позволява да видят, да чуят и да почувстват през очите, ушите и сърцето на другия. И ако това ги прави изключително добри в оказването на подкрепа, в същото време може да ги направи силно податливи на негативните влияния на токсичните хора.

 

Пет основни признака подсказват, че негативните хора имат силно влияние върху теб и живота ти:

Говориш постоянно за тях. Трудно ти е да приемеш и не разбираш поведението и отношението на този тип хора спрямо околните, възмущаваш се и имаш нужда да споделиш своите впечатления, за да освободиш свързаните с тях емоции.

Мислиш за негативните хора, когато не са наоколо. Отдавна ситуацията на контакт с токсичен човек е отминала, но ти се връщаш в ума си постоянно към нея и преживяваш отново и отново цялата емоция.

Позволяваш им да ограничават живота ти. Негативна реакция от страна на токсичен човек, коментар, грубо отношение и безпардонно поведение към теб, снижават личната ти увереност и ти предпочиташ да се откажеш от избора си, да напуснеш мястото си, да не опиташ повторно, за да се отдалечиш от негативния човек и емоцията, предизвикана от него.

Позволяваш им да влияят върху емоциите ти. След среща с токсичен човек позитивният ти емоционален заряд се изчерпва и настроението ти става минорно и депресивно.

Позволяваш им да оказват негативно влияние върху поведението ти. Провокират те към характерните за токсичната среда, в която се намираш, лоши прояви и реакции.

 

Кое помага да се предпазваме от токсичното влияние на негативните хора, така че да запазваме собствената си сила, увереност и контрол върху личните си решения?

 

Съветът на Таро6 жезли

(по реда на различните изображения на 6 жезли, събрани на  снимката)

Изправи се срещу злото (провокацията, гнева, обидата...), погледни го в очите, но не го пускай в себе си. Кажи му: „Благодаря ти, че намина и ми показа моите страхове и слабости, колебания и нерешителност. Аз разбрах какво искаш да ми кажеш и приемам твоя дар, сега си върви, вече нямам нужда от теб.”

„Нахрани” емоциите си. Колкото и да си огорчен в момента, потиснат или гневен, не се мъчи да пропъждаш емоциите си или да ги замениш с други. Нито ги пускай на свобода да вилнеят. А ги посрещни като гости на богата трапеза. Опознай ги, поговори си с тях, разбери откъде идват – като нахраниш звяра, той се оттегля в почивка; като дадеш на страха си осъзнаване, той се превръща в приятел.

Всяка победа се предшества от битка. За да има герой е нужен враг. Запитай се: „Дали врагът отвън не ме изправи срещу врага във мен?” И насочи сили към истинския неприятел.

Онзи, който пали кладата, го прави, за да убие, но този, който гори може да умре или да се прероди. Страданията каляват, както огънят калява стоманата.

Животът е като поход – пътят е дълъг, непознат и изпълнен с предизвикателства и изпитания. Всяка трудност те поставя пред избора да се откажеш или да продължиш. Всяко препятствие ти дава възможността да разкриеш повече от себе си, за да БЪДЕШ най-висшето, което СИ.

 

 

по реда на снимките 6 жезли от:

Tarot of the Spirit World, Dürer Tarot, Celtic Tarot,

Universal Goddess Tarot, Sharman-Caselli Tarot

 


Коментари